Ο Α. Στεφανάκης Νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής

Νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society - IEES) αναδείχθηκε ο Επίκουρος Καθηγητής Αλέξανδρος Στεφανάκης της Σχολής μας, μετά από εκλογές μεταξύ των μελών της Ένωσης για την ανάδειξη νέου Προεδρείου. Στο Προεδρείο εκλέχθηκαν επίσης οι David Finger (Πανεπιστήμιο Reykjavik, Ισλανδία) ως Αντιπρόεδρος και ο Raffael Känzig (CEO Phoster Ltd, Ελβετία) ως Ταμίας. Η θητεία του νέου Προεδρείου είναι δύο έτη, αρχής γενομένης από τον Μάιο 2023.

 

Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται επιστήμονας ή επαγγελματίας από την Ελλάδα στη θέση του Προέδρου της IEES, η οποία φέτος θα εορτάσει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της στο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης που διοργανώνει το Εργαστήριο Τεχνολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά μεταξύ 1 και 5 Οκτωβρίου 2023.

 

Η Ένωση προωθεί την Οικολογική Μηχανική ως τον πιο σημαντικό τρόπο και μέθοδο κατασκευής υποδομών στον 21ο αιώνα. Η Οικολογική Μηχανική πρεσβεύει τη μηχανική επιστήμη που εμπνέεται στο σχεδιασμό από την οικολογία και τη φύση και ενσωματώνει τις δύο αυτές επιστήμες στο νέο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.

 

Δείτε και την επίσημη ανακοίνωση της IEES.