Το επιστημονικό Περιοδικό "Advances in Sample Preparation", Elsevier έλαβε δείκτη απήχησης 5,2 (αρχισυντάκτρια: καθ. Ε. Ψυλλάκη)

Το επιστημονικό περιοδικό "Advances in Sample Preparation" του εκδοτικού οίκου Elsevier με αρχισυντάκτρια την καθηγήτρια Ελευθερίας Ψυλλάκη, της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος είχε μια σημαντική επίτευξη λαμβάνοντας τον πρώτο του εντυπωσιακό δείκτη απήχησης (Impact Factor) 5.2. Αυτή η διάκριση κατατάσσει το περιοδικό στην κατηγορία Q1 (1ο Τεταρτημόριο), αναγνωρίζοντας το ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της αναλυτικής Χημείας.

Η απόκτηση ενός δείκτη απήχησης 5.2 είναι αποτέλεσμα συστηματικής εργασίας και αφοσίωσης. Η ποιότητα των δημοσιεύσεων, η αυστηρή διαδικασία κριτικής και η συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως διαδραματίσαν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία. Ο δείκτης απήχησης αντικατοπτρίζει τη συχνότητα με την οποία οι εργασίες που δημοσιεύονται στο περιοδικό αναφέρονται σε άλλες επιστημονικές μελέτες, επιβεβαιώνοντας την βαρύτητα της έρευνας στην επιστημονική κοινότητα.

Με την αναγνώριση αυτή, το "Advances in Sample Preparation" ενισχύει τη θέση του ως πρωτοπόρο στον τομέα του. Το περιοδικό θα συνεχίσει να προωθεί την καινοτομία και να δημοσιεύει υψηλής ποιότητας έρευνες που θα καθοδηγούν τις μελλοντικές εξελίξεις στην προετοιμασία δειγμάτων. Η δέσμευση για συνεχή βελτίωση και η επιδίωξη της αριστείας θα παραμείνουν κεντρικοί πυλώνες της στρατηγικής του περιοδικού.