ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διεθνές συνέδριο του Ελληνικού Συνδέσμου Κυκλικής Οικονομίας (ΕΣΚΟ) σε συνεργασία με το Διεθνή Σύνδεσμο Κυκλικής Οικονομίας (International Society for Circular Economy) μεταξύ 12-13 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο παλιό λιμάνι.

Το συνέδριο με τίτλο «Circular Economy: The pathway towards a Sustainable Development» διοργανώνεται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και την IFOAM AgriBioMediterraneo. Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο Επίκ. Καθ. του Πολυτεχνείου Κρήτης Αλέξανδρος Στεφανάκης και Αντιπρόεδρος ο Καθ. Ιωάννης Νικολάου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το συνέδριο υποστηρίζουν επίσης το γνωστό διεθνώς ίδρυμα Circle Economy Foundation που ασχολείται με την κυκλική οικονομία, και ο εκδοτικός οίκος Springer.

Οι υποβολές εργασιών και εγγραφές είναι ανοιχτές. Υπάρχουν επίσης και δυνατότητες  χορηγιών.

Όλες οι σχετικές  πληροφορίες παρέχονται στη ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://hsce.gr/conference

Για επικοινωνία: στο email leem@tuc.gr & info@hsce.gr και στο τηλέφωνο 2821037532

Πρόκειται για το εναρκτήριο συνέδριο του ΕΣΚΟ με στόχο την καθιέρωση μιας τακτικής σειράς εκδηλώσεων. Στόχος είναι η προώθηση της έννοιας της Κυκλικής Οικονομίας και η ευαισθητοποίηση όλων των κλάδων και τομέων της οικονομίας και της βιομηχανίας σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα. Ως ο πρώτος τέτοιος οργανισμός στην Ελλάδα και ένας από τους πρώτους στην Ευρώπη, το όραμά του ΕΣΚΟ είναι να φέρει κοντά διεθνείς παράγοντες από την επιστήμη, τη βιομηχανία, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών και να παράσχει την πλατφόρμα για συζήτηση, ανταλλαγή γνώσεων και προβολή κυκλικών λύσεων.