Ανοικτή Ερευνητική Διάλεξη: κ. Ειρήνη Μπολέτη, Εργαστήριο Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Πολυτεχνείο Κρήτης, «Wildfires – effect on atmosphere and climate» | 05-12-2023, 17:00, Αίθ. Κ2.Α1

Η έβδομη στη σειρά Ανοικτών Ερευνητικών Διαλέξεων Ακαδ. έτους 2023-24 στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Sustainable Engineering and Climate Change" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 δια ζώσης στην Αίθουσα Κ2.Α1 και διαδικτυακά μέσω zoom (βλ. παρακάτω).

Παρακολουθήσετε την Δρ. κ. Ειρήνη Μπολέτη, Εργαστήριο Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ, Πολυτεχνείο Κρήτης, στη διάλεξη με τίτλο «Wildfires – effect on atmosphere and climate».

Join Zoom Meeting:
https://tuc-gr.zoom.us/j/93655736510?pwd=TWJuRldTeWVMVnRUNWZXZm9JWjBVQT09

Meeting ID: 936 5573 6510
Password: 819740

Athens 

 

Ειρήνη Μπολέτη

Η  κ. Ειρήνη Μπολέτη είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια και μελετά την αλληλεπίδραση πυρκαγιών και κλίματος, καθώς και την επίδραση της κλιματική αλλαγής στις πυρκαγιές. Η δουλειά της είναι μέρος του έργου της ΑΧΑ (ΑΧΑ chair for wildfires), το οποίο επικεντρώνεται στις πυρκαγιές σε υψηλά γεωγραφικά πλάτη. Είναι φυσικός με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ατμοσφαιρική και κλιματική φυσική, και η διδακτορική της διατριβή έχει θέμα τα στατιστικά μοντέλα αέριων ρύπων. Έχει εργαστεί στην Ελβετία και την Ολλανδία σε πανεπιστήμια και ασφαλιστικές εταιρείες. Κυρίως έχει ειδίκευση σε ατμοσφαιρικά μοντέλα για αέρια ρύπανση και σε στατιστικά μοντέλα που προσομοιώνουν συγκεντρώσεις αέριων ρύπων σε συσχέτιση με μετεωρολογικά φαινόμενα. Τέλος, έχει δουλέψει σε μελέτες ρίσκου φυσικών καταστροφών, όπως οι τυφώνες και οι ανεμοθύελλες.

Βιογραφικό σημείωμα εδώ