Επισκέπτης καθηγητής στην Πολωνία ο Αλ. Στεφανάκης

Στην Πολωνία βρέθηκε ο Επίκ. Καθ. Αλέξανδρος Στεφανάκης ως Επισκέπτης Καθηγητής, προσκεκλημένος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Λούμπλιν (UniversityofLifeSciencesinLublin) και του Δημάρχου της πόλης μεταξύ 2-8 Ιουνίου 2024, στα πλαίσια του προγράμματος "VisitingProfessorsinLublin ".

Η πρόσκληση του απευθύνθηκε ως ειδικού στο πεδίο της βιώσιμης και αποκεντρωμένης διαχείρισης υγρών αποβλήτων, με σκοπό να ενδυναμώσει τη διεθνή ερευνητική συνεργασία και να υποστηρίξει το εκπαιδευτικό έργο τόσο του Πανεπιστημίου όσο και της πόλης του Λούμπλιν.

Κατά την παραμονή του στην Πολωνία, ο κ. Στεφανάκης είχε την ευκαιρία να δώσει διαλέξεις σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε υποψήφιους διδάκτορες και στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, ενώ πραγματοποίησε και μια ανοιχτή διάλεξη για το κοινό και τους κατοίκους της πόλης του Λούμπλιν, καθώς και συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Παράλληλα, πραγματοποίησε σειρά επαφών με τις Πρυτανικές αρχές του ιδρύματος και τον Δήμαρχο της πόλης, καθώς και με καθηγητές και ερευνητές και συζήτησε τις δυνατότητες για περαιτέρω μελλοντική συνεργασία σε ερευνητικό και διδακτικό επίπεδο μεταξύ του Πανεπιστημίου του Λούμπλιν και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επιπλέον, με την ιδιότητα του Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Πολωνικής Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής όπου και συζήτησαν την σύσφιξη των σχέσεων και τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών.

Σχετικά links: https://up.lublin.pl/en/blog/phd-alexandros-stefanakis-visiting-professor/

https://up.lublin.pl/srodowiskowa/wizyta-profesora-alexandrosa-stefanakisa/

https://kurierlubelski.pl/z-pol-naftowych-w-omanie-nad-zalew-w-jastkowie-dr-alexandros-stefanakis-z-wizyta-w-naszym-miescie/ar/c7-18587755

https://lublin.naszemiasto.pl/z-pol-naftowych-w-omanie-nad-zalew-w-jastkowie-dr/ar/c7-9722711