Συνέδριο SUSTENG 2022 - Απολογισμός

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το «1ο Διεθνές Συνέδριο Βιώσιμης Χημικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής» (SUSTENG2022), που διεξήχθη με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά, μεταξύ 31 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ρέθυμνο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το συνέδριο περιλάμβανε 27 ενότητες και διεξήχθη σε 3 παράλληλες αίθουσες παρουσιάσεων. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν 211 εργασίες, εκ των οποίων οι 162 παρουσιάσεις έγιναν προφορικά, ενώ οι υπόλοιπες 49 με poster. Οι 92 από τις προφορικές παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν με φυσική παρουσία, ενώ οι υπόλοιπες 70 διαδικτυακά. Σε σχέση με την χωρική προέλευση των παρουσιάσεων, οι 90 ήταν από την Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιπες 121 προέρχονταν από το εξωτερικό, με παρουσία 45 χωρών από τις πέντε ηπείρους.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Σχεδιασμού Περιβαλλοντικών Διεργασιών της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον Καθηγητή κ. Πέτρο Γκίκα. Συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE και το Πράσινο Ταμείο, στα πλαίσια του έργου με τίτλο «Νέα Μέθοδος Ενεργειακά Αυτόνομης Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων και Διαχείρισης Βιοστερεών (LIFE B2E4Sustainable-WWTP)».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές μας (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΚΑΟΥΣΗΣ, MOTOR OIL, ΣΕΚΑ, ΔΕΔΙΣΑ, ΕΔΕΥΑ, SYCHEM, LIDSEN, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΑΝΓΑΙΑ, ECOTEC, ΕΣΔΑΚ, ΔΕΥΑΡ, ΦΟΔΣΑ ΚΜ) για την πολύτιμη συμβολή τους για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Μπορείτε να διαβάσετε την ευχαριστήρια επιστολή του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθ. Πέτρου Γκίκα, εδώ.

Για φωτογραφικό υλικό του συνεδρίου, παρακαλώ πατήστε εδώ.