Νέα δράση εξωστρέφειας του Πολυτεχνείου Κρήτης: «Στη σκιά ενός φοιτητή» | 04-04-2023

Νέα δράση εξωστρέφειας του Πολυτεχνείου Κρήτης: «Στη σκιά ενός φοιτητή»

Την Τρίτη, 4 Απριλίου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στοΠολυτεχνείο Κρήτης η εξωστρεφής δράση «Στη σκιά ενός φοιτητή» όπου δεκαέξι μαθητές Γ’ Λυκείου θα παραμείνουν για έξι ώρες στη «σκιά» φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ακολουθώντας το ημερήσιο πρόγραμμά τους. Στη στοχευμένη αυτή δράση ο κάθε μαθητής Λυκείου μαζί με το φοιτητή/τρια που θα συνοδεύει, θα παρακολουθήσει μαθήματα σε αμφιθέατρα σε μία από τις πέντε Σχολές του Πολυτεχνείου, θα επισκεφτεί εργαστήρια και θα ξεναγηθεί στα κεντρικά σημεία της Πολυτεχνειοπούπολης όπως η βιβλιοθήκη και το γλωσσικό κέντρο. Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει συναντήσεις και συζητήσεις με άλλους φοιτητές, καθηγητές και μέλη της πολυτεχνειακής κοινότητας. Η δράση αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά πιλοτικά και γίνεται σε συνεργασία με το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων  (Αμπεριά, Χανιά). Στόχος είναι από του χρόνου να επεκταθεί και σε άλλα ΓΕΛ του νομού Χανίων.

Η δράση «Στη σκιά ενός φοιτητή» θα δώσει στους μαθητές Λυκείου μια μοναδική βιωματική εμπειρία και θα τους βοηθήσει να δουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση με μια άλλη ματιά, αυτή των φοιτητών μέσα από την καθημερινότητά τους. Παρατηρώντας ζωντανά τη ζωή στην Πολυτεχνειούπολη, θα αποκτήσουν μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση στις επιλογές τους. Ταυτόχρονα, η δράση αυτή θα ενθαρρύνει τους μαθητές να ακολουθήσουν την πορεία τους στην επιστήμη, μαθηματικά, μηχανική και τεχνολογία (Science, Technology, Engineering and Mathematics; STEM).

To Πολυτεχνείο Κρήτης έχει παράδοση σε πρωτοποριακές δράσεις εξωστρέφειας. Το 2014 διοργάνωσε την πρώτη δράση STEM μεγάλης κλίμακας πραγματοποιώντας τη γνωστή σε όλους «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας-Θέλμα Μαυρίδου» που απευθυνόταν σε παιδιά Δημοτικού. Ήταν επίσης το πρώτο που εφάρμοσε σε μεγάλη κλίμακα από το 2015 την Ανοικτή Ημέρα, μια δράση με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από μαθητές Λυκείου από τους διάφορους νομούς της Κρήτης.

 

Agenda:

8:30 π.μ.           Καλωσόρισμα και γνωριμία μεταξύ των ομάδων.

9:00 π.μ.           Shadow Experience

                                       Παρακολουθώ μαθήματα

                                       Εξερευνώ το Πολυτεχνείο Κρήτης

12:30 μ.μ.         Μεσημεριανό γεύμα

13:30 μ.μ.         Συζήτηση για την εκδήλωση

2:00 μ.μ.           Λήξη εκδήλωσης