Η Σχολή ΧΗΜΗΠΕΡ του ΠΚ ερευνά τη δυνατότητα πρόγνωσης της αέριας ρύπανσης από δασικές πυρκαγιές

Ο Αναπλ. Καθηγητής Απόστολος Βουλγαράκης, της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ του Πολυτεχνείου Κρήτης (ΠΚ), κάτοχος Έδρας AXA για τις Πυρκαγιές και την Κλιματική Αλλαγή στο ΠΚ, και αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Leverhulme για την Έρευνα των Πυρκαγιών στο Λονδίνο εξηγεί γιατί ένα σημαντικό μέρος της αέριας ρύπανσης από πυρκαγιές στην Ελλάδα μπορεί να καταλήξει πάνω από το θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου, ποιες είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στον άνθρωπο και ποια τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για την πρόβλεψη και την προσομοίωση της αέριας ρύπανσης.

«H κλιματική αλλαγή επιδεινώνει την αέρια ρύπανση από δασικές πυρκαγιές», επισημαίνει ο κ. Βουλγαράκης που ηγείται του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή και τις Επιπτώσεις της (CLIMPACT),  στο πλαίσιο του οποίου, διερευνάται και το πώς η κλιματική αλλαγή αναμένεται να επηρεάσει το μέλλον των πυρκαγιών στον ελλαδικό χώρο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή,  και δείτε το βίντεο της συνέντευξης του κ. Βουλγαράκη στη ΝΕΑ Τηλεόραση, στο YouTube.