Διάλεξη του Διακεκριμένου Καθηγητή Μ. Σανταμούρη «To μέγεθος και οι συνέπειες της αστικής κλιματικής μεταβολής σήμερα και στο μέλλον. Η πρόοδος των τεχνολογιών θερμικής ανάσχεσης και η συνεισφορά τους» | 5-04-2023, 18:00, Αίθ. Κ2.Α1

Παρακολουθήσετε το Διακεκριμένο Καθηγητή Αρχιτεκτονικής Υψηλών Επιδόσεων Ματθαίο Σανταμούρη του Πανεπιστημίου UNSW Sydney, στη διάλεξη με τίτλο «To μέγεθος και οι συνέπειες της αστικής κλιματικής μεταβολής σήμερα και στο μέλλον. Η πρόοδος των τεχνολογιών θερμικής ανάσχεσης και η συνεισφορά τους» την Τετάρτη 5-04-2023, 18:00 δια ζώσης στην Αίθουσα Κ2.Α1 και διαδικτυακά μέσω zoom (βλ. παρακάτω).

 

Join Zoom Meeting
https://tuc-gr.zoom.us/j/93027719680?pwd=VWJTd1VCV0ZxRXlLSUxvVFl6VHhmUT09

Meeting ID: 930 2771 9680
Password: 874997

 

Ματθαίος Σανταμούρης

Διακεκριμένος Καθηγητής Aρχιτεκτονικής Υψηλών Επιδόσεων. University New South Wales, Sydney, Australia

O Mατθαιος Σανταμούρης είναι Διακεκριμένος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Υψηλών Επιδόσεων στο Πανεπιστήμιο UNSW, Sydney  και τέως καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ταυτόχρονα είναι επισκέπτης καθηγητής σε 8 Διεθνή Πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Κορέα, Ιταλία, Μαλαισία και Κύπρο. Διετέλεσε Προέδρος και Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ΚΑΠΕ. Είναι ο Κύριος επιστημονικός Εκδότης του Περιοδικού Energy and Buildings, ενώ διετέλεσε κύριος εκδότης του περιοδικού Advances Building Energy Research. Είναι Κύριος Συμβεβλημένος Εκδότης σε 4 επιστημονικά περιοδικά και μέλος της εκδοτικής ομάδας 24 άλλων επιστημονικών περιοδικών. Είναι κύριος εκδότης σειράς βιβλίων σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους. Είναι συγγραφέας και εκδότης 20 ξενόγλωσσων επιστημονικών βιβλίων που έχουν εκδοθεί από διεθνείς εκδότες. Είναι συγγραφέας 412 άρθρων δημοσιευμένων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ταυτόχρονα είναι αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων σε 29 χώρες όπως ΗΠΑ, ΗΒ, Γαλλία, Γερμανία, κλπ. Αξιολογήθηκε ως ο επιστήμονας με την μεγαλύτερη διεθνή επιρροή σε θέματα κτιριακού περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο του Stanford για την περίοδο 2109 -2022 και κατατάχθηκε από την ιδία βάση ως ο 538oς ερευνητής σε όλες τις επιστημονικές περιοχές στον κόσμο. Έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις.