Διάλεξη της Αναπλ. Καθηγήτριας Μ.X. Φράγκου «An interdisciplinary approach towards seawater desalination for human consumption in the Atacama desert, Chile» | 21-06-2023, 18:00, Αίθ. Κ2.Α1

Επίσκεψη στο πλαίσιο της Δράσης ΚΑ107 της Διεθνούς Κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+

Παρακολουθήσετε την Αναπλ. Καθηγήτρια Μαρία Χριστίνα Φράγκου του Πανεπιστημίου της Χιλής, στο πλαίσιο της Δράσης ΚΑ107 της Διεθνούς Κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+, στη διάλεξη με τίτλο «An interdisciplinary approach towards seawater desalination for human consumption in the Atacama desert, Chile» την Τετάρτη 21-06-2023, 18:00 δια ζώσης στην Αίθουσα Κ2.Α1 και διαδικτυακά μέσω zoom (βλ. παρακάτω).

 

Join Zoom Meeting

https://tuc-gr.zoom.us/j/94134844497?pwd=cStVZXFPdFhGMEY3c21VUUNaQzF4QT09

Meeting ID: 941 3484 4497

Password: 377188

 

Μαρία Χριστίνα Φράγκου

Η Μαρία Χριστίνα Φράγκου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Χιλής (Universidad de Chile). Σπούδασε Χημεία στο ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνολογία Περιβάλλοντος στο Imperial College London, και διδακτορικό στις περιβαλλοντικές επιστήμες στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (ICTA - UAB).

Τα τελευταία 10 χρόνια ερευνά την κρίση του νερού στη Χιλή, και ιδίως τις επιπτώσεις της στο πόσιμο νερό για ανθρώπινη κατανάλωση. Έχει διερευνήσει πώς οι κρατικές πολιτικές, νομικά πλαίσια, και υδραυλικές υποδομές και τεχνολογίες, συμβάλλουν στην κοινωνική και πολιτική κατασκευή της λειψυδρίας. Ενδιαφέρεται για τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών στην καθημερινή ζωή των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ιδίως των γυναικών και των αγροτικών πληθυσμών. Η έρευνά της έχει ως κίνητρο την κοινωνικο-περιβαλλοντική δικαιοσύνη και βασίζεται σε μεθόδους και θεωρίες από την πολιτική οικολογία, την περιβαλλοντική γεωγραφία και την περιβαλλοντική επιστήμη.